tiistai 10. syyskuuta 2019

Kissanminttutatami tilaustyönä

Ystäväni, Kissanainen, kissakasvattaja, tilasi oman kissansa pennuille syntymäpäivälahjaksi kissanminttutatamin. Se on makuualusta kissalle, jonka sisään on piilotettuna suurinta osaa kissoista kiinnostavaa kissanminttua. Valmistan niitä kankaanjämistä ja vanusta. Valmiitakin löytyy, mutta tilattuna pääsee aina toteuttamaan itseään ja personoimaan tatamia kunkin kissan ja hänen omistajansa mahdollisia toiveita huomioonottaen ja keksimään jotain persoonallisen sopivaa.

Tällä kertaa tilaustatami menee kissaveljeksille, Jullelle ja Junnulle, virallisilta nimiltään Vinhaviiksen Rytmihäntä sekä Vinhaviiksen Komppikatti. Musiikkimiehiä siis!
Junnu ja Julle jononokosilla.
Valmis!!!

Siispä, mitä löytyy ja mitä on toivottu? Kasvattajakissanainen toivoi, että nimien alkukirjaimet (J) olisivat nuotteja ja nimet näkyisivät tatamissa. Siitä siis lähdetään!
Tein itse sabluunan nuotille piirtoheitinkalvolle. Aika näpertelyä...Sitten pientä harjoittelua kankaansyrjään.
Varastoistani löytyy tällaista hauskaa kangasta, jossa on kehystettyjä eläimiä printattuna. Päätin laittaa kuvan "raamiin" kissojen nimet ja jotta teksti osuisi keskelle, mittasin keskikohdan ja lähdin &-merkistä kasvattamaan tekstiä Sharpie-tussilla. Eikä se silti mennyt silmään sopivasti!!!


Ongelman ratkaisuksi keksin laittaa eteen @-merkin. Loistava ratkaisu, vaikka itse sanonkin. Tuli tasapainoinen.


Ja sitten miettimään, mitä seuraavaksi... Edellinen kuva jo kertoo: taustaksi valkoista ja harmaanruskeaa denim-kangasta.  Maalarinteipit taas ohjaavat seuraavaa vaihetta: mikäköhän musiikkiin viittaava valkoiselle kankaalle ilmestyi?

Nuottiviivastohan siitä tuli! Tai siis piti tulla...ei ihan onnistunut moiselta näyttämään mittasuhteiden takia...
Tässä kohtaa mietitytti värittömyys. Ei välttämättä niin Hannahuuhaata. Toisaalta, skandinaavinen väripaletti on varma valinta. Taustaksi päätin laittaa trendikkään sinapinkeltaisen kankaan. Koska sellaista sattui olemaan...

Värit puuttuvat!!!

No, ns. nuottiviivasto kaiveli kovasti! Jotenkin on tylsä ja tyhjä! Meni päivän verran aivotyön ja pohdinnan kanssa. Pyörittelin mielessäni kissantassunuotteja, nuottiavainta tai kokotaukomerkkiä viivastolle, mutta ei vaan tuntunut hyvältä. Varsinkin, kun kissojen omistajat eivät kuulemma ole musiikki-ihmisiä ja ainoa viite musiikkiin ovat kissojen viralliset nimet. Siis, lopputuloksena päätin laittaa viivastolle kaksi mustaa sydäntä. Vähän haastetta painamiselle ja silitykselle toi se, että olin jo ommellut tatamin kolme reunaa kiinni. Ihan virheettä ei selvittykään;  huomaatko kuvasta?

Kun on jo ommellut tatamin lähes kiinni, tuo värin silittäminen vähän haastetta.
Sisään vielä kissanmintut ja paketti kiinni viimeiseltäkin sivulta. Julistetaan valmiiksi! Tatamin tilaaja, siis Kissanainen, oli ainakin tyytyväinen. Toivottavasti kissojen omistajatkin. Sen kuulen viikonloppuna. Ihana juttu oli, että Kissanainen on myös tietokoneihminen! Hän korjaili blogin kämmejäni ja osasi ohjeistaa riittävän selkeästi ja esimerkein, miten tehdä jatkossa!!!
Kiitos Satu ja Kiskatit

2 kommenttia:

  1. Oleppa hyvä :D Lahja kelpasi pojille ja pääsee omaan juttuun tod näk maanantaina 16.9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://kiskatit.blogspot.com/2019/09/j-aipalta.html

      Poista